Wednesday, 18 June 2014


There're times when strangers are like family, and family are like strangers. Mereka mungkin tau apa yang kita suka, apa yang kita tak suka. But deep inside, they've no idea. At all. Hati perasaan tak semua orang boleh baca, tak semua orang boleh tau. Hanya sebab itu bukannya apa yang mereka nak, benda tu jadi jenayah? Hanya sebab kita tak ikut apa yang di suruh, jadi berdosa? Hanya sebab bila kita buat keputusan sendiri, semuanya salah? He's just thinking dia tak nak spend time studying benda yang dia tak minat or kerja dalam bidang yang dia tak suka. Itu kira rugi, he might end up regretting it. Buat apa nak buat benda yang tak suka tak minat. Dan bila benda tu di buat for the goddamn sake of someone else, benda tu tak jadi. Sebab terpaksa. Nak puaskan hati orang lain, hati sendiri terpaksa ditolak tepi. Sampai satu masa, benda tu end up hancur berkecai berderai explode apa semua.  Salah dia ke bila kadang-kadang dia nak memberontak dalam hati? Dia pun manusia, ada hati, ada perasaan. But yeah, bila fikir balik hanya boleh sabar. Sakit hati macam mana pun, tak boleh buat apa. Takkan boleh diikutkan sangat hati dan perasaan nak memberontak macam jebat mengamuk di istana sultan kerana tuah. Ada masanya kita fed up dengan hidup di keliling kita, fed up dengan orang punya expectation pada kita, fed up dengan keadaan dan orang keliling yang tak pernah faham kita ni manusia yang macam mana. Living in the midst of high achievers ain't all waltz. Who's living in the ideal world 'neway? Mana ada manusia yang hidup dalam dunia sempurna.