Sunday, 1 January 2012

l i f e

Everything will change starting from this moment, my life will change 360 degree. 1 January 2012, it will be the moment when MeorMuhdAzfarWazli will be the new MeorMuhammadAzfarBinWazli. The old me, I will keep it deeply in my hearts. Deepest chamber in my hearts. The new me, everything gonna be ok. 
Hayat manusia seperti pelancongan, semakin mendekati titik penamat,semakin kita berasa berat kaki melangkah. 
Impian, harapan dan juga masa depan or masa silam, even kadang-kadang kita rasa beban ni berat untuk kita pikul, but we must have to do it! kita ada tanggung-jawab sendiri. Dengan mengekalkan azam yang kuat, mesti boleh melalui semua kehidupan yang dilalui. :) 
I'm learning mengenal diri dari perjalanan bersama masa. I'm learning mengenal apa yang dicari dalam hidup dengan perjalanan bersama usia. I used to be a 'small' di usia kecil-muda-remaja di zamam sekolah yang penuh gelak ketawa riang ria. I'm growing 'bigger' dengan usia menjadi dewasa. Dan menerima kenyataan that pembelajaran bukan hanya terhenti di pagar sekolah semata. Life mengajarkan something di luar syllibus yang kurikulumnya tak tertulis nyata dimana-mana.

#> Membesar dan belajar dengan pengetahuan serta pengalaman adalah satu cabaran.
 
#> Membesar dan belajar tentang hidup serta mengenal diri sendiri adalah suatu hakikat yang tidak dapat dielakkan.  
This is life. My life. EveryoneEverybody life dekat dalam dunia ni. Semua orang ada kehidupan. Semua orang growing up. Semua orang tidak akan berhenti maju ke depan. Sungguhpun semua akan berpisah suatu hari nanti. Thats is life : sering bertukar, tidak pernah berhenti. Semua orang memulakan langkah di jalan yang sama. Walaupun berbeza. Sebab itu kita can't stop from moving foward. Dalam perjalanan masing-masing. Sometime menemui rintangan ataupun jalan buntu. Semua orang membesar but not all of them menjadi dewasa. selagi hidup bersama masa, maka selagi itu hidup itu dewasa bersama usia. 

May Allah Bless.