Friday, 19 August 2011

kenapa


dalam dunia blogging yang virtual nie, macam-macam leh jadi.
ntahsapersaperntah yang kita tak kenal pun boleh jadi kenal, in a way…
even kat luar member, dalam virtual reality dah jadi identity misteri, dah tatau ntah saper ntah
dan ada je... virtual life tu tak sama dengan reality
kadang-kadang… ada je time blogger hilang. maka entry pun tader. maka lepas tu kadang-kadang akan keluar la Qs asking ke mana la si blogger… kenapa la tak update…bla..bla..
hypotheses yang mungkin jadi sebab sesebuah blog jadi sepi :
  • writer's block [kalau the blogger tu tulis cerita la,tader idea nk tulis apa kan?takkan nak tulis nota alam dan manusia darjah 5 kot.]
  • just dun feel like it
  • malas
  • tired of blogging
  • bz petala ke 8
  • tader access ke internet
  • outstation
  • balik kampung
  • pergi jalan/travel
  • nak study
  • tengah exam
  • laptop hilang
  • laptop kena virus
  • tengah breakdown disebabkan oleh apa je macam jenis masalah yang tader kaitan langsung2 ngan blog
  • putus cinta
  • fail exam
  • gaduh dengan family
  • ada masalah ngan member
  • ada family member/org tersayang/kawan yang tengah sakit
  • loved ones kena hospitalised
  • baru kehilangan orang tersayang
  • blogger tu sendiri yang sakit
  • masuk hospital dan kena tahan kat ward
  • accident
  • deceased
kesimpulan : semua blogger tu insan,manusia.dan kita pun tak kenal,tatau real life blogger tu cemana.

just to get us thinking


may Allah bless