Thursday, 14 July 2011

o~ladida~lalalalala

assalamualaikum and greetings to all

Hidup tak selalunya lawa
Tak selalunya ada pelangi
Kalau nak kata a bed of roses pun, duri-durinya tetap ada
Kadang-kadang..calamity tu datang dan rasa macam kena knock-off ke bumi 
Rasa macam dah tak mampu bangkit
Tapi walau apapun yang jadi… ingat apa yang Dia selalu pesan
Allah takkan bebankan hambaNya dengan apa yang dia tak mampu [7:42]
Dan bila kita rasa dah sungguh-sungguh tak lalu hingga wishing for death…
Pun Allah dah bagi cara-cara nak hadapi
Narrated from Anas:Rasulullah bersabda; 'none of you should long for death because of a calamity that had befalled him;and if he cannot,but long for death,then berdoalah "Ya Allah,let me live as long as life is better for me,and take my life if death is better for me" .' [sahih Bukhari 8/6351(O.P.362)]
Tapi jangan la pulak kita mendoakan dicepatkan mati pulak. nie hanya kalau things're too much to bear
Mohonlah pada Allah untuk dilapang dan dipermudahkan urusan
Allah tu dekat [2:186]
Dan true..things are easier said than done
Berat mata yg pandang,berat lg bahu yg pikul
Yakinlah pada Dia

p/s : i'm having a hard time in my life. it's the matter of 'CHOOSE' what i'm gonna do, who i'm gonna be, and the hardest part is WHEN I'M GONNA CHANGE! for Allah sake that i'm should change to become a better person than now. though its hard but i need to.

May Allah Bless

meor_azfar
1926:14072011
change=berubah
9876543210